Tartalomhoz ugrás

Verti-Mix SF önjáró takarmánykeverő-kiosztó

●  11,0 - 20,0 m³ hasznos térfogat
●  Silófelszedés, takarmánykeverés és kiosztás egyetlen géppel
●  Pontos takarmányadagolás
●  6-hengeres Diesel-motor, nagy teljesítmény, alacsony fogyasztás
Verti-Mix SF - az önjáró takarmánykeverő-kiosztó
  
A vontatott takarmánykeverőkhöz viszonyítva az önjáró gépek használatával a takarmányozás lényegesen rövidebb időt vesz igénybe. A jelentős időkülönbség oka a gyorsabb rakodás. Vontatott keverőnél, ha ugyanazzal a vontatóval történik a rakodás és a keverőgép vontatása, a vontatógép le- és összecsatolása elég időigényes. Ennek alternatívája egy második erőgép használata, esetleg még egy dolgozó személy foglalkoztatása, ami további költségekkel jár. Az önjáró takarmánykeverő-kiosztóval kisebb költségekkel és nagyobb hatékonysággal végezheti a napi etetéseket.
 
A jelenlegi takarmányárak mellett kiemelt szerepet kap a takarmánykészletek gondos kezelése. Egy külső rakodógép használata esetén gyakran alkalmaznak olyan rakodási módszert, amely szakadozott silófalat hagy hátra és nem biztosít egyenletesen vágott felületet. A megnövekedett felszín felgyorsult erjedést, csökkent tápértéket okoz. Az önjáró Strautmann takarmánykeverő saját silómarója tiszta, egyenletes vágásképet eredményez, ezzel is kíméli a takarmányt.
 
A hatékony takarmányozás alapja a receptúrák alkalmazása. Azonban a tudományosan kikalkulált receptek csak akkor igazán eredményesek, ha azokat a gyakorlatban is precízen alkalmazzák. Ha a rakodás vagy kiadagolás pontatlanul történik, akkor az a hatékonyság rovására megy. A külső rakodógépek használata óhatatlanul is kisebb pontossággal jár, mintha a mérések precízen az önjáró keverőgép saját komputeres mérlegével történnek.
 
A fejőgépek mellett a takarmánykeverő-kiosztó az a gép, amelynek az év 365 napján folyamatosan üzemkésznek kell lennie. Az önjáró takarmánykeverő gépekkel szembeni legfontosabb elvárás a nagy teljesítmény mellett a rendkívüli megbízhatóság és a kifogástalan szervizháttér. A Strautmann önjáró takarmánykeverő-kiosztók koncepcionális alapját is ezek az elvárások képezik. Az állásidő minimalizálását szolgálja a szériafelszereltség részét képző távdiagnosztikai rendszer is, melynek segítségével a gyári szakemberek a teljes rendszer online ellenőrzését képesek ellátni.

Az önjáró munkagépeket a nagy teljesítmény és a magas hatékonyság teszi nélkülözhetetlenné a mezőgazdasági nagyüzemekben. A Strautmann önjárók erőssége a nagyüzemek tapasztalataira alapuló innovációban rejlik. A folyamatos gépfejlesztések a felhasználókkal történő nagyon szoros együttműködésben történnek.

Vissza a tartalomhoz